You are here

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2405 of /var/www/vhosts/szpital-nieklanska.org.pl/includes/menu.inc).

Najrozsądniejsze pomysły na łatwe i tanie pichcenie w naszej kuchni

on Jul 2, 2023
Gotowanie to sztuka. Niektórzy twierdzą wręcz, że jest to sztuczka magiczna, której przez całe lata nie umieją rozgryźć. Tymczasem warto doskonalić się w tej sztuce, choćby w jakimś jej ułamku, bowiem nic nie da takiej satysfakcji jak własnoręcznie przygotowane oraz pięknie zaserwowane danie, przygotowane ze świeżych i nieprzetworzonych składników. Dziś w sklepach dostać można praktycznie każdy rodzaj urządzenia niezbędnego w kuchni, aby przygotowywanie posiłku stało się szybkie i proste.
W ostatnich latach na rynku pojawiły się na przykład bardzo solidne garnki o przeróżnych szerokościach i wysokościach, przeznaczane do duszenia, przygotowywania najróżniejszych dań. Ofertę uzupełniają doskonałe patelnie, woki i szybkowary. Duża, stabilna patelnia z grubym dnem to teraz oczywistość w większości domów. Zapewne żadna gotująca osoba nie wyobrazi już sobie smażenia na patelni aluminiowej, gdzie duża część potrawy i tak pozostała, przywarta do spodu lub wchłaniała zabójcze ilości tłuszczu, aby się nie przypalić w trakcie smażenia. Nieocenione w każdym domu są również specjalne naczynia, które sprawią, że dania będą nie tyko dobrze smakowały ale i pięknie wyglądały - mowa tu przede wszystkim o akcesoriach takich jak miseczki do bulionu.




Gotowanie
Author: Celebro
Source: Celebro
Szczęśliwie to zwykle przeszłość. Kto ma ochotę popróbować niech przeczyta, po co są woki. Woki są podstawą osprzętu w azjatyckiej kuchni, w szczególności polubili go sobie mieszkańcy Chin. Woki nie są tylko azjatycką odmianą naszych patelni. Kształt woka powoduje, że przyrządzane w nim posiłki są szybko chrupkie, a danie staje się niezwykle aromatyczne. Wszystko to dzięki wysokiej temperaturze powstającej przy dnie oraz na ściankach. Ale minusem jest to, że woki posiadają półokrągłe dno i wymagają ciągłego utrzymywania ich nad palnikiem oraz przemieszywania włożonych do wewnątrz elementów potrawy.

Zanim wyłączysz swój komputer, sprawdź jeszcze jedną informację, ponieważ naprawdę zalecam to opracowanie (http://www.drjanicki.pl/), z tego powodu że ma ono niebywale przydatne dane.

Dla leniwców, którzy chcą równie sprawnie przygotować obiad znacznie przydatniejsze będą szybkowary (ciekawy model), których sekretem jest ciśnienie wytwarzające się w szczelnie przykrytym naczyniu, dzięki niemu potrawy są gotowe dużo szybciej, niż przy użyciu typowych naczyń. Następną zaletą będzie to, że szybkowary nie wymagają zupełnie mieszania potrawy. Można zatem zająć się czymś innym, a obiad w zasadzie robi się sam.